Helen Kranstauber

Helen is een van de oprichters van Food Cabinet.

Helen: “Ik werk bij Food Cabinet omdat ik op die manier kan samenwerken met allemaal mensen, die ook net als wij, ideeën hebben over hoe we ons voedselsysteem duurzamer kunnen maken. Het werken met zoveel diverse mensen: van boer tot chef en van ontwerper tot beleidsmaker; steeds meer mensen verbinden aan eenzelfde doel. Dat maakt het werk van Food Cabinet zo interessant.”

“Als directeur ben ik bij bijna alle Food Cabinet-projecten betrokken. Ik houd met bezig met veel verschillende dingen: moderatie & presentatie, faciliteren van bijeenkomsten, programma’s maken, vorm geven aan inhoudelijke ideeën, verbinden van partijen, projecten opstarten en werken met creatieven.”

“Ik heb Biologie gestudeerd en volgde een master Environment & Resource Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna werkte ik voor het Centrum voor Landbouw en Milieu en was ik bestuurslid van de Youth Food Movement Nederland en directeur van het Food Film Festival.”

Leuk feitje: Helens dochter kent al onze campagneslogans uit haar hoofd. De Big bang Broccoli en Power to the Pieper vliegen vaak over tafel.

Helen Kranstauber

Functie: Co-Owner

#82 Trouw Duurzame 100
Co-Founder Food Film Festival
Bestuursvoorzitter Food Film Festival
Alumni YFM Academie 2010

 


Interesses: