Over ons

Food Cabinet is hét campagnebureau dat werkt aan een duurzamer, eerlijker en gezonder voedselsysteem.

Met een team van denkers, ontwerpers, makers en veranderaars zet Food Cabinet dagelijks voedselvraagstukken op de kaart. Van het organiseren van publieksevenementen over voedselmarketing tot het ontwikkelen van ludieke campagnes voor groenten en fruit, van inhoudelijke workshops over eerlijke handel tot het organiseren van ontmoetingen tussen boeren en designers. Dit doen wij voor ondernemers, overheden, brancheorganisaties, NGO’s en op eigen initiatief.

Met ons werk creëren we de nieuwe norm en veranderen we gedrag.

Hoe we dat doen

Wij zien eten als een taal die iedereen spreekt. En brengen hiermee mensen in beweging. We overzien het hele spectrum. Van overheid tot consument, van boer tot eindproduct en van thuiskok tot sterrenchef. Zo maken we van boerenkool een gewilde groente, verleiden we mensen tot meer plantaardig en maken we van voedselverspilling een absolute no go.

Hoe het allemaal begon

Samuel Levie, Helen Kranstauber en Sebastiaan Aalst hebben Food Cabinet opgericht na hun jarenlange betrokkenheid bij de Youth Food Movement Nederland en het Food Film Festival in Amsterdam. Sinds de oprichting in 2012 heeft Food Cabinet vele organisaties (overheid, NGO’s en bedrijfsleven) geholpen bij het uitdenken van strategieën en concepten en het succesvol uitvoeren van hun duurzame ambities. Daarnaast initieert Food Cabinet eigen projecten en campagnes, die vaak in samenwerking met andere partijen op een grassroots manier verder worden ontwikkeld. Ook is Food Cabinet betrokken bij een veelvoud aan inhoudelijke en strategische adviestrajecten.

Nieuwsgierig? Kom langs voor een kopje koffie of lunch mee!

Lees meer over onze motivatie.

Details

Food Cabinet B.V.
Opgericht in 2012
info@foodcabinet.nl
www.foodcabinet.nl
@foodcabinet