Amsterdam Food Week

De Amsterdam Food Week is dit jaar gelanceerd om Amsterdam – samen met food professionals – verder te ontwikkelen als culinaire wereldstad. Tijdens deze week gaan we in gesprek met chefs, producenten, journalisten en beleidsmakers over hoe we dit kunnen bewerkstelligen en hierin meer saamhorigheid kunnen creëren.

Over Amsterdam Food Week
Van 1-7 oktober vindt de eerste Amsterdam Food Week plaats in het hartje van Mokum – het Amsterdam Food Center. Hier zetten we een week lang, een verrassend programma op tafel voor professionals uit de Amsterdamse food scene en leggen samen de culinaire basis voor de komende jaren.

Het weekmenu zal alle actuele onderwerpen behandelen die spelen in onze food scene. Van innovatie, duurzaamheid en diversiteit, tot distributie- en personeelsbeleid. Hoe gaan we om met het nijpende personeelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Bezorgen we straks met drones? En bovenal: Hoe brengen we onze stad naar een nóg hoger culinair niveau?

Deze vragen worden beantwoord aan de hand van inspirerende talks, workshops, presentaties en rondleidingen. Dit doen we samen met smaakmakende gasten als Joris Bijdendijk en Yvette van Boven en de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam – die benoemd zal worden tijdens het openingsdiner op maandag 1 oktober en ons het komende jaar als ambassadeur van culinair Amsterdam zal vertegenwoordigen.

Onze rol
Food Cabinet is één van de partners van Amsterdam Food Week en heeft mee gedacht over de inhoud en programmering. De andere partners zijn Dutch Cuisine, De Buik van Amsterdam, Héman Horecaverhuur en de Kweker.

View this post on Instagram

AMSTERDAMSE FOODSCENE STEEKT KOPPEN BIJ ELKAAR TIJDENS DE AMSTERDAM FOOD WEEK. Wat zijn de nieuwste foodtrends, hoe gaan we om met het nijpende personeelstekort en hoe brengen we onze stad naar een nóg hoger culinair niveau? Schuif aan, laat je inspireren, praat mee en tafel stevig na- bij de Amsterdam Food Week 2018. Het event voor dat foodprofessional samenbrengt in de buik van Mokum – het Amsterdam Food Center. Een week lang een verrassend programma met onder andere de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam, Cees Holtkamp (banketbakker), Joris Lohman (Food Hub), Yvette van Boven (kok, schrijfster), Meester Patissier Hidde de Brabander, Esmee Langereis (mede-auteur de Grote Hamersma), Willem Treep (The Food Line-up), Laura de Grave (culinair journalist), Reinier van Dantzig (gemeenteraadslid D66), en vele anderen. Kortom dit wil je niet missen! En wij jou ook niet. Zorg dus dat je een plekje reserveert op amsterdamfoodweek.nl #amsterdamfoodweek #smaakmakers #chefslife #foodamsterdam #amsterdamfoodie #smaakburgemeester

A post shared by Amsterdam Food Week (@amsterdamfoodweek) on

informatie

Amsterdam Food Week

Opdrachtgever
De Kweker

Website
Amsterdam Food Week